Wedden op voetbalwedstrijden, hoe en wat.

Lekker een pot voetbal kijken, alleen of heel fanatiek schreeuwend op de bank, met vrienden of in het stadion, het maakt niet uit, want waar jij het fijnste zit voor jouw favoriete uurtje van de week, daar hoor jij thuis! Houd je van Engels voetbal, American football of gewoon het Europese voetbal. Uiteraard is American football een heel andere sport, maar voor dit artikel, komt het allemaal op hetzelfde neer. We leggen er een weddenschap op en dat is waar dit artikel over gaat.

Waarom leggen we wel eens een wedje op een voetbal of football wedstrijd? Allereerst om het spannender te maken. Ten tweede, als je bijvoorbeeld met vrienden bent, weet jij het altijd beter dan de rest. Dat is een feit. Nu kun je jezelf bewijzen door de weddenschap financieel te bevestigen met je vrienden. Wedden doe je meestal om iets, waarom het dan niet een kleine bijdrage maken, waar je allemaal om kan lachen achteraf, maar niet het verlies gaat ervaren in je vaste lasten. Het moet wel verantwoordelijk gaan natuurlijk. Het vervelende is dan wel dat als je verliest, je het nog lang van je vrienden mag gaan horen, waar je dan ook bent en het enige wat je dan kunt doen om je hachje te redden, is nog een ronde in de volgende wedstrijd waar jullie favoriete teams tegen elkaar spelen. Daar gaan we weer; zorg dat je nu niet verliest.

Het Engels voetbal is altijd een favoriet doelwit geweest van weddenschappen. Op een of andere manier zijn de Engelsen wat fanatieker in het afsluiten van weddenschappen, want ze deden het al een heel lange tijd met paardenraces. Begin tot midden van vorige eeuw, toen het voetbal wat toegankelijker werd, zijn de bookmakers heil gaan zien in het verschaffen van weddenschappen aan het balspel.

In Amerika zijn ze ook behoorlijk fanatiek met weddenschappen. Daar wedden ze zo’n beetje op alles wat zich sport mag noemen behalve worstelen. Ongetwijfeld dat het daar ook mee gedaan wordt, maar het probleem van worstelen is dat het meer show is, dus te beïnvloeden is voor mensen die toegang en wat meer financiële waarden hebben dan de gemiddelde kijker of afnemer van weddenschappen. Daarom is het verstandig om je te wenden tot de professionele sporten als American football. De Nationale sport die gespeeld wordt met een ei-vormige bal. Je kunt dus met volle overtuiging de weddenschap wel afleggen op sporten die een team bevatten en vaak prime time uitgezonden worden.

Een weddenschap sluit je tegenwoordig af op een website. Er zijn nog maar weinig echte kantoren open die het voor je willen regelen. Zijn ze er wel, hebben ze weer een eigen website waar je het vanuit thuis weer kunt regelen, dus buiten een gevoel dat je naar een bedrijf toe moet, is er geen meerwaarde meer aan het bezoeken van een “bookie”